ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

ΣΑΣ   ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ  ΜΠΛΟΚ
ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας ΚΑΙ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ!

Δελτίο τύπου της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας
Κεφαλληνία 19-3-2018
Το Δ.Σ της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας με την υπ’ αριθμό 1/10-3-2018 απόφαση του εκφράζει τα θερμά του ευχαριστήρια και την ευγνωμοσύνη του προς τον κύριο Γεράσιμο Βεργωτή του Νικολάου για την πρόσφατη ευγενική του προσφορά να καλύψει το οικονομικό κόστος της διαμονής και των λοιπών εξόδων της επιστημονικής ομάδας του αρχαιολόγου και τ. Εφόρου Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας Ιθάκης και Ζακύνθου Δρ. Αντώνη Βασιλάκη η οποία πρόκειται μέσα στους επόμενους μήνες να ολοκληρώσει την μελέτη του αρχαιολογικού υλικού που προέκυψε κατά τις φάσεις των ανασκαφών του στην θέση Ρίζα Τζαννάτων και συγκεκριμένα του ωοειδούς Μεγάρου της ύστερης εποχής του χαλκού.
Το ΔΣ της Εταιρείας κάνοντας ομόφωνα αποδεκτή την δωρεά των 5.000,00 ευρώ και σε συνεννόηση με την αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία του νομού μας ενημέρωσε τον κύριο Βασιλάκη ότι χάριν της προσφοράς του κυρίου Γεράσιμου Βεργωτή λύθηκε ένα χρονίζον θέμα που είχε να κάνει με την ολοκλήρωση της έρευνας για αυτήν την σπουδαία ανακάλυψη.
Το Δ.Σ έλαβε την διαβεβαίωση από τον ανασκαφέα ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης του υλικού θα ακολουθήσουν δημόσιες ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά Συνέδρια αλλά και ειδική παρουσία στο νησί μας στο άμεσο μέλλον.
Η Εταιρεία εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της στον κύριο Γεράσιμο Βεργωτή για το συνεχές και έμπρακτό του ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που άπτονται της προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού μας αποθέματος πήρε ομόφωνα την απόφαση να τον αναγορεύσει επίτιμο μέλος της Εταιρείας και να τον εγγράψει στον κατάλογο των μεγάλων της χορηγών απονέμοντάς του το μετάλλιο των Πρόννων.
Επίσης το Δ.Σ της Ε.Μ.Π.Κ εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης αρχαιολόγο κύριο Γρηγόρη Γρηγορακάκη για την άμεση και αμέριστη συμπαράστασή του και καλωσορίζει για μια ακόμη φορά τον κύριο Αντώνη Βασιλάκη στο νησί μας.
Για το Δ.Σ της Εταιρείας Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας
Ο Πρόεδρος Γεράσιμος Μεταξάς
Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Βανδώρος
ΠΑΛΙΕΣ  ΑΝΑΦΟΡΕΣ:

ολα ξανααρχισαν το 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ HTTP://POROSNEWSTV.BLOGSPOT.GR/2014/09/BLOG-POST_15.HTML


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013


Μια μικρή Ανασκόπηση με την υπόθεση Βασιλάκη!


ΗΤΑΝ   ΑΡΧΕΣ  2011  ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ   ,, ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ  ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΙΣ  ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ  ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΡΟΥ!!
ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΕΦΑΛΟΝΗΤΕΣ ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ!!!!!!
ΠΕΡΑΣΕ  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ

13 Οκτ 2011
ΗΡΩΑΣ Ο Έφορος Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας-Ιθάκης και Ζακύνθου!!!! ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΗΔΕΝ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ ΕΥΚΟΛΑ,, ΧΘΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΑΚΡΥΣΑ,,
ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΥΡΗΜΑΤΑ



  • Αντώνιος Βασιλάκης Κωστα μου παραμενει αινιγμα! το μονο που μπορω να πω: ειναι μοναδικο. Το ειδαν οι πιο ειδικοι και σηκωσαν τα χερια! Αλλα που θα παει, θα μας αποκαλυψει τα μυστικα του!
  • Vangelis Skordalakis μυστηριοι αυτοι οι Μινωιτες τελικα.. παντος ειναι πολυ ενδιαφερον!
  • Kostas Galetakis συγνώμη αλλά δεν παρακολούθησα,τι ανασκαφή είναι?
  • Θεία Βαγγ συγνωμη τι ειναι αυτό?????
  • Georgios Chatzigeorgiou κυλινδρικος σφραγηδόλιθος η κάλυκας κατοχικός?
  • Αντωνης θωμα Βασιλάκης Υπάρχει περίπτωση να βγει σε μεγαλύτερο μέγεθος το σχέδιο που υπάρχει απάνω. Γιατί ακόμα και να μεγαλώσει η φωτογραφία δεν φαίνεται. Κάτι μου λέει πως μοιάζει με την επιγραφή στο κυπελάκι του σπηλαίου Τσουτσουρου. Τελικά ο Ιταλός το διάβασε σωστά σε 2 συλλαβογράμματα. Δεν ξέρω ποια ήταν η αρχαιολόγος η έξυπνη που έβλεπε τρία. Τελικά ήταν 2 λέξεις. μια κρητικής διαλέκτου και μια της κοινής διαλέκτου. Κάτι συμβαίνει παρόμοιο και εδώ. Αλλά εάν είναι στην τοπική διάλεκτο, που σίγουρα είναι, υπάρχει μια μικρή δυσκολία στη μετάφραση, τυχόν ιερογλυφικών ή συλλαβογραμμάτων Γραμμικής Α. Προσπάθησα να το μεγεθύνω όταν το πρωτοπαρουσίασε κάποιο κεφαλλονίτικο έντυπο, αλλά δεν τα κατάφερα να διακρίνω τα σχεδία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου