ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

ΣΑΣ   ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ  ΜΠΛΟΚ
ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Τα λιτρουβιά ακρωτηρίου

 Ο  Καπετάνιος  σε συχνές  εξορμήσεις  του,, μας  έχει στείλει μέσω facebook καταπληκτικές φωτο!
Ας  κοιτάξουμε  στο πολύ κοντινό μας παρελθόν.. Λιομάζωμα στο Ακρωτήρι,, μια περιοχή πού εκτος  του  ότι ανήκε  στα όρια του Αγ.Νικολάου,, οι πρόσβαση  για τα λιοστάσια  γινόταν μόνο από μονοπάτια!
Φυσικά  εργαλία λιομαζοχτή  το σακούλι,, και σημαντικός και  ο Γαίδαρος!!
Συνηθές πρόσβαση  ,,η κάτωθι! καμοία  φυσικά  σχέση με τις  τωρινές καταστάσεις!


ΜΕΤΆ  ΤΙς  ΑΝΩ ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙς (ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΚΑΙ  ΟΙ  ΕΙΚΟΝΕΣ
ΓΙ  ΑΥΤΟ ΕΒΑΛΑ ΜΕΡΙΚΕς  ΝΕΕςΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ



Παρακάτω μια ενημέρωση  στο πως μαζευανε τις  ελιες στο κοντινο  σε Πόρο Ακρωτήρι,, κάτι που το προλαβα στα παιδικά μου χρόνια!,,
Καταρχην Το Ακρωτηρι αν και ειναι κοντά μας,,ανήκε πάντα  στην περιοχή Αγ. Νικολάου,,εφόσον η πρόσβαση σε αυτά γινόταν ανεβοκατεβαίνοντας το βουνο,, (πολλα και τα καλυβια ακόμη  στα υψώματα, όπως και τα λυτρουβια) .,

Στανε'οτερα χρόνια πρόλαβα  με καικι το Ταξιάρχη να κουβαλάμε από εκει ελιές, ξυλα, και οτι άλλο αγροτικο  υπήρχε ,, λογο του ότι η πρόσβαση παραλιακά ήταν με δυσβατό μονοπάτι!
Ολα αυτά τα ανάφερω και στου λόγου  του σχολίου του Αρη,, περί της  δυσκολίας του ναρθεις Πεζός στην Ιθάκη,, αν και  μπορούσες,, και  οι πιο παλιοί  θυμούνται  εξάλου ,,και του ότι όλο το εμπόριο, γινόνταν 60-70 χρονια πριν με καίκια (βοδια-αλάτι-δαφνοφυλο-κερασια,, ασβεστη, και πολλα άλλα που είτε εξάγαμε είτε εισάγαμε,, με το  γνωστό Μονοπόλειο Πετράτου,, συν ενός εμπόρου ακόμη  τον Λευκαδίτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου