ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

ΣΑΣ   ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ  ΜΠΛΟΚ
ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

*Η πτήση Ιθάκη-Τροία αναχωρεί

πολλά  τα λάθη  σε κινηματογραφικες ταινιες,,Η Τροια  που  γυριστηκε καπου σε Μάλτα,, μας δειχνει π.χ καποια στιγμη μια απίθανη ανατολη Ηλιου μεσα στην θάλασσα!(αδιανοητο   για την Τροια),, που  εκει  βλεπουν την Δυση  φυσικα.

Ήταν τελικά τόσο ανεπτυγμένος ο πολιτισμός της Μεσογείου στα ομηρικά χρόνια που οι στρατιές των Αχαιών κατέφθαναν στην Τροία με πτήσεις τσάρτερ; Από την πρώτη στιγμή της προβολής της ταινίας «Τροία», το διαδίκτυο πλημμύρισε με το στιγμιότυπο του Brad Pitt ως Αχιλλέα, πάντα ετοιμοπόλεμου στο πεδίο της μάχης, ενώ από πάνω του περνά ένα Boeing 747. Και έκτοτε, οι σινεφίλ ερίζουν για την υπόθεση «Δούρειο Αεροπλάνο». Πρόκειται για τραγικό λάθος που δεν κόπηκε στο μοντάζ ή για ένα τρικ του Photoshop για να «κοροϊδέψει» η ηλεκτρονική κοινότητα την ταινία; 

Όποια κι αν είναι η απάντηση, το ενσταντανέ παραμένει διασκεδαστικό, ενώ τα λάθη της «Τροίας» δεν σταματούν εκεί. Μεταξύ άλλων, σύγχρονες ομπρέλες, κεραμικά σκεύη και όπλα της κλασικής εποχής, το σημάδι του εμβολίου στο μπράτσο του Brad Pitt και μεσαιωνικοί πέλεκεις κάνουν την εμφάνισή τους στην οθόνη, φανερώνοντας την προχειρότητα με την οποία προσεγγίστηκε από την συγκεκριμένη παραγωγή η εποχή του Τροϊκού πολέμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου