ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

ΣΑΣ   ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ  ΜΠΛΟΚ
ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

HOMERIC ITHACA


 2018 (5)  Μεγαλες αναρτησεις το ετος που εφυγε:

και  

ΜΑΚΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ, ΕΝΑΣ ΠΕΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Οι παρακάτω γραμμές γράφονται όχι σαν μια «αγιογραφία» του Μάκη Μεταξά αλλά για να παρακολουθούν οι φίλες και οι φίλοι μου αυτά που δημοσιεύει ο Μάκης είτε είναι αναρτήσεις από άλλες πηγές είτε είναι δικά του κείμενα με διαπιστώσεις, απόψεις, προτροπές.
Για τους λίγους, κυρίως μη Κεφαλονίτες, που δεν τον γνωρίζουν παρακάμπτω, για λόγους συντομίας, πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα και περιορίζομαι στη δημόσια δράση του. Ο Μάκης Μεταξάς διετέλεσε στην Κεφαλονιά Πρόεδρος της Κοινότητας Πόρου, Δήμαρχος περιοχής Ελειού - Πρόννων και Νομάρχης.
Σημαντικά πράγματα θα διαβάσετε από έναν διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ εμού και του Μάκη με αφορμή ανάρτησή του στο χρονολόγιό του στις 4/12/18, 10:02 μ.μ. Εγώ είχα περιορισμένο ρόλο. Ο Μάκης, αυθόρμητος όπως πάντα, δαπάνησε αρκετόν χρόνο για δύο απαντήσεις του τέτοιες που δεν συναντάς συχνά στο Facebook.
Καταθέτω τον διάλογο :
> Κώστας Παπαζαφειράτος : Αναλογίζομαι, Μάκη, αν χρειάζεται πρώτα να εκπολιτισθεί μεγάλο μέρος των Ελλήνων και να αποκτήσει στέρεα παιδεία για να δούμε άσπρη μέρα σ' αυτόν τον τόπο.
> Makis Metaxas : Κώστα μου καλησπέρα ! Αναμφισβήτητα η δια βίου εκπαίδευση με την ευρεία έννοια (παιδεία) είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες για την επιβίωση ενός λαού και την πρόοδό του που την κύρια ευθύνη φέρει η συντεταγμένη πολιτεία (με τα σχολεία ως αιχμή του δόρατος) και η οικογένεια. Για τα καθ' ημάς στην σύγχρονη ιστορία μας το θέμα αυτό το είδαν ως μια αδήριτη αναγκαιότητα πολύ νωρίς τόσο ο Αδαμάντιος Κοραής όσο και ο πρώτος μας κυβερνήτης ο Ιωάννης Καποδίστριας. Σίγουρα δεν είχαν τις ίδιες εκτιμήσεις οι περισσότεροι που τους ακολούθησαν με τις πολύ λίγες φωτεινές εξαιρέσεις.Σε μια Ελλάδα που θεωρείται πλέον κανονικότητα να καίγονται οι πόλεις και να καταστρέφονται οι ναοί του πνεύματος (πανεπιστήμια) κάθε χρόνο στις λεγόμενες "επετείους" χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός υπεύθυνου προφανώς και είναι θέμα καταβαράθρωσης της συλλογικής μας παιδείας τόσο των πολιτών όσο και των κυβερνώντων που τα ανέχονται. Αλλά μην πάμε μακριά ζήσαμε για να δούμε το λεγόμενο Υπουργείο Παιδείας να συρρικνώνει ακόμη περισσότερο την διδασκαλία των ανθρωπιστικών σπουδών (Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Ιστορία κτλ) από την διδακτέα ύλη στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να αφαιρεί ακόμη και τα πλέον εμβληματικά κείμενα των Ελλήνων όπως είναι "ο Επιτάφιος του Περικλέους" .Με τα μυαλά που κουβαλάμε Κώστα μου και το επίπεδο της παρεχομένης παιδείας στην Ελλάδα του σήμερα άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε. Μακάρι να διαψευσθώ.
> Κώστας Παπαζαφειράτος : Makis Metaxas, το παραπάνω κείμενό σου είναι μια περίληψη ενός σημαντικού μέρους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Το μόνο που μπορώ να προσθέσω είναι να το διαβάσουν προσεκτικά οι φίλοι σου και οι αναγνώστες σου που έχουν τη διάθεση να αγωνίζονται για μια καλύτερη πατρίδα. Συγχαρητήρια !
> Makis Metaxas : Κώστα μου σε ευχαριστώ αλλά κάνω ακριβώς (και όχι με τόση επιτυχία όσο πολλοί άλλοι το επιτυγχάνουν) οτι κάνεις και εσύ και πολλοί σαν εσένα για να δούμε την πατρίδα μας καλύτερη και τα παιδιά μας να προκόβουν στον τόπο τους. Προσπαθώ όπως προσπαθείς και εσύ μαζί με πολλές χιλιάδες Ελλήνων και φιλελλήνων που το παλεύουν ο καθένας όπως μπορεί και με όποια μέσα διαθέτει. Οι καιροί ου μενετοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου