ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

ΣΑΣ   ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ  ΜΠΛΟΚ
ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Ακομη ενας μνηστηρας της Ομηρικης Ιθακης! Το Φισκαρδο


η διαφορα των αρκετων ερευνητων ειναι . ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ τα παρακατω..

Το ΔΟΥΛΙΧΙΟΝ [ =η ΛΕΥΚΑΔΑ] και το ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΝ με τον Μεγη, γιο του Φυλεα και εγγονο του ΑΥΓΕΙΑ βασιλια της ΗΛΙΔΑΣ. Τα πεντε νησια της κυριαρχιας του ΟΔΥΣΣΕΑ ,δηλ. ΙΘΑΚΗ [=η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ], η ΣΑΜΗ[=η σημερινη ΙΘΑΚΗ η ΘΙΑΚΙ] ,η ΖΑΚΥΝΘΟΣ,τα ΚΡΟΚΥΛΕΙΑ [=ΚΑΛΑΜΟΣ] και η ΑΙΓΙΛΙΨ [= η ΚΑΣΤΟΣ]] Μεταξυ αυτων η πιο δυτικη νησος ηταν και ειναι η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ,εκει που βρισκοταν ο Ηγεμων.Ο Βασιλιας ΟΔΥΣΣΕΑΣ..Την εποχη του η νησος ειχε δυο βουνα .ΤΟ ΝΗΡΙΤΟΝ [=ολος ο μεγαλος ογκος του σημερινου ΑΙΝΟΥ, υψους 1627 μ ,με αρκετες σημερα κορυφες αλλα με πολλες ιδιαιτεροτητες που εχει ] και το αλλο το ΝΗΙΟΝ [=το ΚΑΛΟΝ ΟΡΟΣ= ΕΡΙΣΣΟΣ υψους 901 μ.].Και δινω εδω ενα δειγμα των κωδικων.Το 901= ΑΣΤΥ. Τι σημαινει ?Σε εκεινο το τμημα την ΕΡΙΣΣΟ βρισκοταν το ΑΣΤΥ,η πολις του νησιοιυ.Κι αυτο ηταν το σημερινο ΦΙΣΚΑΡΔΟ. Δηλ. υποΝΗΙΟΥ κατω απο το ΝΗΙΟΝ και στο πλεον ομαλο σημειον της χερσονησου Αλλες πολεις στη νησο εγιναν μετα με την ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ = 4 διαφορετικες πολεις, [ΣΑΜΗ,ΠΡΟΝΝΟΙ,ΚΡΑΝΗ,ΠΑΛΗ 'η ΠΑΛΛΗ].Αυτο ειναι το λαθος των ερευνητων.Αυτες εγιναν μετεπειτα απο γονους η' αντιφρονουντες.Γι αυτο ας σταματησουν να ψαχνουν για την πολη του ΟΔΥΣΣΕΑ σε αλλο σημειο.ΦΙΣΚΑΡΔΟ η πραγματικη πατριδα.Υπαρχουν εκει ολοι οι ταφοι των ανθρωπων της ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ. ΔΕΝ εχει βρεθει τιποτε.ΟΥΤΕ ταφοι, το Ανακτορο και λοιπα θεματα. Ομως εκειΟΛΑ γυρωθεν του χωριου αυτου,που ητο και το πλεον αντισεισμικο μερος του νησιου. Αυτα και για τους καλους φιλους τους αρχαιολογους..Ο χαρτης αγαπητοι μου θελει καλο διαβασμα


αναγλυφο της νησου οδηγει εκει.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Η δικη μου εργασια -εκδοση 1999 αναφερεται στο Φισκαρδο ως η πραγματικη ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ. εχω τα βιβλια τπου αναφερατε ,αλλα τα βρηκα μετα τη δικη μου εκδοση.Ομως εγω δεν διαφοροποιω τη θεση μου.ΦΙΣΚΑΡΔΟ ξαναλεω..Θα ελεγα σε διαφορους ερευνητες να διαβαζουν καλα το αρχαιο κειμενο και να το συγρινουν με αναλυτικους τοπογραφικους χαρτες.Δεν θα κανουν λαθη ποτε.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΟΜΗΡΙΚΗς ΙΘΑΚΗΣ
POROSVRESS.BLOGSPOT.COM
ΣΕΝΑΡΙΑ ΟΜΗΡΙΚΗς ΙΘΑΚΗΣ

Thodoris Androutsopoulos Αγαπητε κ.Γκιαφη,το 1 σεναριο ειναι σιγουρο .Η Ομηρικη ΙΘΑΚΗ ηταν ολο το νησι που δεν αλλαξε αναγλυφο αρκετα εκατομμυρια χρονια.Και η Πολις του ΟΔΥΣΣΕΑ βρισκοταν στο πιο ομαλο σημειο -θεση , υπονηιον,κατω απο το Νηιον που ειναι το βουνο ΚΑΛΟΝ ΟΡΟΣ η΄ΕΡΙΣΣΟΣ.Εαν θα παρετε την σωστη ερμηνεια του αρχαιου κειμενου της Οδυσσειας και αναλυσετε πολλες λεξεις ,θα διαπιστωσετε οτι εκει ειναι ο χωρος του παλατιου και ολων των ενεργειων..Απο τα νησια που ελαβαν μερος στην εκστρατεια,η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ηταν και ειναι το πλεον δυτικωτερο νησι.Εκτος αυτου εαν αναλυσετε τις ονομασιες των αρχαιων ονοματων των νησιων που κατειχε ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ θα διαπιστωσετε γιατι ειναι η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ η πραγματικη Ομηρικη ΙΘΑΚΗ.. Το Δουλιχιον [ η σημερινη Λευκαδα και το μερος του Νυδριου ηταν αποικια των ΗΛΕΙΩΝ και ιδιαιτερα του γιου του ΑΥΓΕΙΑ ΦΥΛΕΑ και του γιου αυτου ΜΕΓΗ που πηγε κι αυτος ως αρχοντας στην εκαστρατεια. Το λαθος των ερευνητων ειναι οτι νομιζουν απο τις πολεις της ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ , μια απ΄'αυτες να ειναι η Ομηρικη ΙΘΑΚΗ. Ειναι λαθος.Αυτες οι πολεις ειναι μεταγενεστερες της αρχικης πολης,γιαυτο κι εχουν διαφορετικες ονομασιες.Η ΑΣΣΟΣ ειναι το λιμανι ,το απανεμο εκει που εφεραν οι Φαιακες τον ΟΔΥΣΣΕΑ κι εκει ακομη επεστρεψε και ο Τηλεμαχος προερχομενος απο την ΠΥΛΟΝ του Νεστορος που ειναι η περιοχη του Ανηλιου της Ζαχαρως οπου κι αυτη ηταν η αρχαια Αρηνη του Νηλεως και οχ η Πυλος της ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.Αυτο ειναι λαθος των αρχαιολογων.Η μεγαλη διαφορα ολων αυτων ειναι οτι η ΠΥΛΟΣ του Νεστορος ειναι η Αρκαδικη -Τριφυλιακη με συγγενεια της ΑΝΔΑΝΙΑΣ ενω η αλλη της ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ της Οιχαλιας.Και για να επανελθω στην ΑΣΣΟ αυτο το λιμανι στην αρχαιοτητα λεγοταν ΦΟΡΚΥΣ [Ομ.Οδ.Ν' 96-101] κι εχει ολα τα τοπογραφικα . Φορκυς ηταν ΘΕΟΣ της Θαλασσας. Ειναι δυσκολο να δωσω περισσοτερα απο ενα τοσο μικρο περιθωριο του FB.Επιμενω και λεω.Η Ομηρικη ΙΘΑΚΗ ειναι το σημερινο ΦΙΣΚΑΡΔΟ .Αφου ΔΕΝ παραδεχονται τη θεση γιατι δεν κανουν αυτο που μπορουν και ξερουν οι αρχαιολογοι μας.Στο ΥΠΠΟ υπαρχει ειδικο μηχανημα αναγνωρησης Γεωδαισιας των χωρων και ειδικα στην μεγαλη πλατεια του χωριου ,εκει βρισκοταν το ανακτορο.Θα βρεθουν απομειναρια - θεμελιων του κτηριου.Ας το παρουν καποιοι στα σοβαρα.Τοσα χρονια επιμενουν σε διαφορες υποδειξεις.Ο ΑΙΝΟΣ ηταν τοτε ενιαιος με διαφορες φυσικα κορυφες ,αλλα ενα βουνο ως ΝΗΡΙΤΟΝ . 
Επειδη βλεπω οτι εχετε καποια θεματα για τον Πορο,σας αναφερω οτι οι ΠΡΟΝΝΟΙ ειχαν το ΚΕΝΤΡΟ τους [ αγορα και ανακτορο] κοντα και μεταξυ των χωριων ΚΟΡΝΕΛΛΟΣ και ΑΣΠΡΟΓΕΡΑΚΑΣ.Τιποτε περισσοτερα.
 Και κατι επιπλεον .Τις θεσεις των τεσσαρων της ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ τις γνωριζω ακριβως με τις συντεταφμενες.Ενω μερικοι τις γνωριζουν απο μερικα ευρηματα και μονον.Ο Ταφος του Πορου [ στα Τζανατα] δεν ειναι του Οδυσσεα.ΕΙΝΑΙ αρχοντα οχι οως του Βασιλια της ΙΘΑΚΗΣ. ΑΥΤΟΣ δεν εχει βρεθει ακομη ουτε αλλων της οικογενειας που ειναι σε διαφορετικες θεσεις. Στη σημερινη ΙΘΑΚΗ το κτηριο που βρεθηκε ειναι του γαμβρου του του Ευρυλοχου .που ηταν κι αυτος στην Τροια μαζι του.

Καλο σας βραδυ.-

Σχολιασμοι σε  Porosnews

4 σχόλια:


  1. Άλλο και τούτοε!!
    Εκεί που πάει να ξεμπλέξει το Κυπριακό θα αρχίσει το Ερισσιακό, κα κα κα.
    Να το κάμουμε ομοσπονδία να τελειώνουμε ρε φίλε??
    Και την Αστερίδα που τη βάνουμε δηλαδής?

    Υ.Γ.
    Θα εκοντράριζα αλλά διαβάζω για αντιφρονούντες όπως και το επίθετο και μάλλον το μπελά μου θα έβρω…

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα. 
  2. ΑΝΟΙΞΑ ΔΙΑΛΟΓΟ,,ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΑΙΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΡΟΣΒΡΕΣΣ, ΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΥΠΙΟΥς ΤΟΝΟΥς!! ΤΟ ΦΙΣΚΑΡΔΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΡΩΤΟ-ΠΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1999 ΤΟ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ! Ας ΤΟ ΔΟΥΜΕ,, ΕΞΑΛΟΥ ΣΑΝ ΝΗΡΙΤΟ ΚΑΙ ΝΗΙΟ ΕΦΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟς, ΚΑΙ ΦΟΡΚΥΝΑ ΤΗΝ ΑΣΣΟ! ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ ΚΑΠΑΤΟΥ, ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΝΟ, ΜΕ ΤΟΥ ΑΙΝΗΙΟΥ ΔΙΑ ΠΟΥ ΟΠΩς ΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!!
  3. To Νήριτο και την Ιθάκη τα βρίσκουμε γραμμένα το 600 π.χ. από έναν μάλλον εκ των 7 σοφών, ο οποίος κατά τον Κλήμη των Αλεξανδρέα έχει κάμει ξεπατικωτούρα από τον Ησίοδο, δηλαδή άλλα 150 χρόνια πίσω!
    Εμείς όμως τη λέξη Κεφαλληνία την έχουμε καμάρι ότι την πρωτοανέφερε ο Ηρόδοτος, δηλαδή μόνο άντε το 450 πχ.!
    Μόλις όμως πάρω το ντοκτορά τση ιστορίας θα μετρήσει η πληροφορία ως εκ του «ντοκτόρου Consola», γιατί με 12 στα αρχαία απολυτήριο δεν έχω «μούρη» για κάτι τέτοια… κα κα κα.

    «Περελάου (Πτερελάου) παίδες Ίθακος και Νήριτος, από Διός έχοντες το γένος, ώκουν την Κεφαλληνίαν.» …
    -Η δε ιστορία παρά Ακουσιλάου - (portoassos).

    Αυτό έχει περάσει λοιπόνε στα «ψιλά», ενώ ανατρέπει πολλά καθότι:
    «Μυθολογία μεν πληροφορία δε.»
    -Το ρηθέν παρά Κονσολάου μη σοφού.-


    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα.
  4. ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΛΥΚΕΙΟ,,ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΠΑΣΤΡΑ ΝΑ ΠΑΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ,,ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΟΠΟΤΕ ΑΡΧΑΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ,,ΟΠΟΤΕ ΙΣΩς ΚΑΙ ΚΑΚΩς ΜΙΛΑΩ,,ΧΑΧΑ,, ΑΛΛΑ ΟΛΑΕΦΚΙΑ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ, ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ-ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΝΗΣΟΥ-ΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ-ΟΔΥΣΣΕΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΑ! ΕΠΙΣΗς ΟΠΩς ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΑΝΑΠΩ ΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΩΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΝ ΜΑΘΑΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕς ΠΗΓΕς, ΜΙΑς ΚΑΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΠΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΚΟΜΑΤΙΑ ΤΗς, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗς ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΗΡΩΕς ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ,, ΜΙΑς ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕς ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ (ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΔΗΛΑΔΗ) ΚΛΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,,ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΗΤΑΝΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ,, ΜΙΑ ΩΡΑΙΑς ΙΣΤΟΡΙΑΣ


  • Γιωργος Γκιαφης O ROKKOS ΘΕΩΡΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΩΡΕΙΑ,,ΙΘΑΚΗ ΤΗΝ ΕΡΙΣΣΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΑΣΣΟ, ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΗΝ ΛΟΙΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (ΛΟΓΟ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΔΙΑ) ΚΑΙ ΔΟΥΛΙΧΙ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ,,ΟΜΗΡΙΚΗ ΣΑΜΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΙΘΑΚΗ

  • (EXEI ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ)

  •  Η ΔΙΚΗ ΜΑς ΘΕΩΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΩΘΙ!!


  • ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΤΟ 2014 ΜΕ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ,,ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΕΞ ΑΡΧΗς http://pronoikefalonias.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html

    ΙΔΟΥ ΤΟ ΝΗΣΙΟΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ
    PRONOIKEFALONIAS.BLOGSPOT.COM
    ΙΔΟΥ ΤΟ ΝΗΣΙΟΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ
    ΙΔΟΥ ΤΟ ΝΗΣΙΟΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ
  • Γιωργος Γκιαφης ΔΙΑΒΑΖΑΝΕ ΤΣΟΥ ΧΑΡΤΕς ΑΝΑΠΟΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΝΗΣΙΩΝ! ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΔΗΛΑΔΗ

  • ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕς, ΤΑ ΠΑΝΩ -ΚΑΤΩ
    PRONOIKEFALONIAS.BLOGSPOT.COM
    ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕς, ΤΑ ΠΑΝΩ -ΚΑΤΩ

1 σχόλιο:

  1. δουλιχιο = σημερινη ζακυνθος ο ομηρος παει απο νοτο προς βορρα
    σαμη = " ιθακη
    ιθακη = " κεφαλονια
    ζακυνθος = " λευκαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή