ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

ΣΑΣ   ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ  ΜΠΛΟΚ
ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Γνωση Πανοραμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΣ
ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ?????
Το ψαχτήρι η Marika Kappatou έβγαλε λαβράκια Από που προήλθαν οι γνωστες αλλά χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευση τους εκφράσεις...
Εκείνο που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι εάν χρωστάμε της
Μιχαλούς …..πόσο της χρωστάμε και πόσοι…..κάποιοι έχουμε δώσει άλλη ερμηνεία ……λέγοντας κοροϊδευτικά στρίβοντας και λίγο την μούρη..... και κάνοντας και μια κίνηση αποδοκιμασίας….αστονε αυτός χρωστάει της Μιχαλούς….
ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ: Η λαϊκή έκφραση συνδέεται με τη μετεπαναστατική ζωή στο Ναύπλιο, πρωτεύουσα τότε της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, μετά την επανάσταση του 21 υπήρχε στο Ναύπλιο μια ταβέρνα που ανήκε σε μια γυναίκα, τη Μιχαλού. Η Μιχαλού είχε το προτέρημα να κάνει «βερεσέδια» αλλά υπό προθεσμία. Μόλις εξαντλείτο η προθεσμία -και η υπομονή της- στόλιζε τους χρεώστες της με «κοσμητικότατα» επίθετα. Όσοι τα άκουγαν, ήξεραν καλά ότι αυτός που δέχεται τις «περιποιήσεις» της «χρωστάει της Μιχαλούς»


  • Γνώσης Πανόραμα ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΙ
    ΕΦΑΓΑ ΧΥΛΟΠΙΤΑ: Γύρω στα 1815 υπήρχε κάποιος κομπογιαννίτης, ο Παρθένης Νένιμος, ο οποίος ισχυριζόταν πως είχε βρει το φάρμακο για τους βαρύτατα ερωτευμένους. Επρόκειτο για ένα παρασκεύασμα από σιταρένιο χυλό 
    ψημένο στο φούρνο. Όσοι λοιπόν αγαπούσαν χωρίς ανταπόκριση, θα έλυναν το πρόβλημά τους τρώγοντας αυτή τη θαυματουργή πίτα - και μάλιστα επί τρεις ημέρες, κάθε πρωί, τελείως νηστικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου