ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

ΣΑΣ   ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ  ΜΠΛΟΚ
ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

ΔΡΑΚΑΙΝΑ!,, ΙΣΤΟΡΙΑ 7.000 ΕΤΩΝ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΜΙΑ  ΑΝΑΣΚΑΦΗ,, ΠΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕ  ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑς,, ΚΑΙ
ΗΔΗ  ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ  ΔΙΔΑΣΚΕΙ,, ΚΑΙ  ΕΙΝΑΙ  ΟΤΙ ΠΙΟ  ΧΡΗΣΙΜΟ  ,ΣΕ ΟΣΟΥς
ΦΥΣΙΚΑ  ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!

Καλημέρα σας!
Να ρωτήσουμε ... τον Πόρο, τους δημοτικούς και περιφερειακούς ταγούς της Κεφαλονιάς, την Α-βάθμια Δ/νση Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους, τους πολίτες ..., αν θέλουν να αξιοποιηθεί το πολιτισμικό απόθεμα του νησιού? Πριν 3 χρόνια 'ξεσπιτώθηκε' από τον Πόρο και μεταφέρθηκε σε σκοτεινές αποθήκες ... το αναγνώσιμο & φωτεινό, εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολύμορφα αξιοποιήσιμο υλικό της Σπηλιάς της Δράκαινας ... Θα κάνουμε κάτι?
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕς ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ,ΠΕΡΙ ΔΡΑΚΑΙΝΑς,, ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,, ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ!! (ΤΟ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΖΥΤΑΩ)

Το Διαδραστικό Αρχαιολογικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα -ασύνηθες και πρωτοπoριακό για τα ελληνικά δεδομένα- 'Τα Μυστικά της Σπηλιάς της Δράκαινας' ...
Ανακαλύψτε, διαδώστε το: http://www.drakainacave.gr/index.php…

Η 'Σπηλιά της Δράκαινας' ταξίδεψε ... και αποκάλυψε ... -μέσω δύο από τους ερευνητές της, τη Γεωργία Στρατούλη & τον Οδυσσέα Μεταξά, μερικά από τα πολύ πολύ ενδιαφέροντα 'Μυστικά' της 7500 χρόνων ... στο Διεθνές Συνέδριο 'Communities, Landscapes, and Interaction in Neolithic Greece', που οργάνωσε το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών στο Ρέθυμνο, 29 & 30 Μαίου 2015Στη φωτο -και σε μεγάλη μεγέθυνση μικροσκοπίου- σπόροι ... σύκων ηλικίας περ. 7000 χρόνων από αντίστοιχες επιχώσεις της Σπηλιάς της Δράκαινας.
Τα αρχαιοβοτανικά κατάλοιπα, κυρίως σπόροι καλλιεργούμενων σιτηρών και οσπρίων αλλά και διαφόρων καρπών εκ περισυλλογής από την ευρύτερη περιοχή του Σπηλαίου, που προέκυψαν από την επίπλευση επιλεγμένων δειγμάτων χώματος από την ανασκαφή, μελετά η Δρ Ανάγια Σαρπάκη, αρχαιολόγος - αρχαιοβοτανολόγος.
Για όσους ενδιαφέρονται δείτε σχετικό άρθρο στον σύνδεσμο της ιστοσελίδας της θέσης http://www.drakainacave.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=56&lang=el

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ  ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ


POROSNEWSTV.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου