ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

ΣΑΣ   ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ  ΜΠΛΟΚ
ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΑΣΤΕΡΙΣ - ΟΞΕΙΑ - ΣΚΡΟΦΕΣ . ΕΝΑ ΝΗΣΑΚΙ ΜΕ....ΙΣΤΟΡΙΑ

  • ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ ΝΕΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ  "ΟΜΗΡΙΚΑ" ΣΧΟΛΙΑ  (ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ!!)
ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΑΤΑ
Η Οδύσσεια του Όμηρου με τέχνη είναι γραμμένη Το παλάτι που ευρίσκεται σοφά προσδιορίζει και με μεγάλη ακρίβεια την θέση του ορίζει. Εκεί που ναι πραγματικά. Σ όλη την οικούμενη σε ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ γεωγραφικώς, αλλά ΜΟΝΟΝ «τοπογραφικώς» επί ενός «χάρτη» (από μηδενική βάση)!
GER,VALSAMIS
Πλήρως φίλε μου! Στο "τραπέζι" αυτό όλοι παίζουμε με ανοιχτά χαρτιά...και όλων οι γνώμες είναι σεβαστές, ασχέτως της τελικής έκβασης των...Αρχή μου, καμία γνώμη δεν κρίνεται επί της αρχής, παρά μόνον ύστερα από ανάλυση από όλους τους εμπλεκόμενους! σε ΡΑΨΩΔΙΑ Α! ΠΡΟς ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΥΝ ΦΡΕΣΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ!!

Όσον αφορά δε, τη γνώμη μου περί Δύσης (Λυκόφως) και Ανατολής (Λυκαυγές) πηγάζει μόνον από την γεωγραφική θέση του τόπου που σπεύδει να προσδιορίσει ο ποιητής εκφράζοντας τον με την "φωτογραφική εικόνα" αυτή στον ίδιο στίχο! Τίποτε περισσότερο. Σαφέστατα προσμένουμε και πολλών άλλων την συμμετοχή και τις γνώμες των! σε ΡΑΨΩΔΙΑ Α! ΠΡΟς ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΥΝ ΦΡΕΣΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ!!











Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012









ΚΑΤΑ  ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΙΘΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΑΣΚΑΛΙΟ  ή  ΜΑΘΗΤΑΡΙΟ, ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΣΤΕΡΙΣ!!!
Ο ΟΜΗΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΕΣΥΓΓΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΑΜΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΕΡΙΣ, ΙΔΑΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΕΔΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΠΟ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ!!!
ΜΕΣΥΓΓΗΣ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ  ΘΕΣΗ!!!
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!



1 σχόλιο: