ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

ΣΑΣ   ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ  ΜΠΛΟΚ
ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ο Τάφος του Οδυσσέα ειναι σε Τζαννατα

Κατά καιρούς έχουν διαβάσει και ακούσει πολλά. Χωρίς αποδείξεις, μόνο κάποιες ενδείξεις, κάποιοι υπολογισμοί, κάποιες εκτιμήσεις. Όμως, όχι κάτι ιδιαίτερα χειροπιαστό. Τώρα, τα στοιχεία υπάρχουν. Μια αναδρομή έκανε ο Αντ. Βασιλάκης από το σπήλαιο της Δράκαινας μέχρι σήμερα στις ανασκαφές στα Τζανάτα. ‘Όμως όλοι περίμεναν αυτό που ….περίμεναν εδώ και χρόνια. Για πρώτη φορά ακούστηκε ότι ο κ. Κολώνας δήλωσε καθαρά, πριν 20 χρόνια, ότι δεν είχε καμία αμφιβολία ότι εδώ ήταν η έδρα της ανακτορικής εξουσίας, της επικράτειας των Κεφαλλήνων , ο οποίος άνακτας ήταν ο Οδυσσέας. Όπως είπε ο κ. Βασιλάκης, αυτά τα είπε ο αρχαιολόγος Λάζαρος Κολώνας πριν είκοσι χρόνια, «και τα λέω αυτούσια κι εγώ τώρα, συνυπογράφοντας τα και έχοντας περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή μου».
Θα ακούσετε όλη τη σημαντική ομιλία του τέως Έφορου Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας – Ιθάκης & Ζακύνθου Δρ Αντώνη Βασιλάκη, που ανατρέπει τα αρχαιολογικά δεδομένα στη Δυτική Ελλάδα, ο οποίος για την ανασκαφή που συνδέεται προσωπικά, στα Τζανάτα δηλαδή, είπε τα εξής: «Ανακαλύψαμε μια οικιστική εγκατάσταση, έναν μυκηναϊκό οικισμό της ίδιας εποχής με τον τάφο, μάλιστα με λίγη παλιότερη ιστορία, είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος (οικισμός) που έχει ανασκαφεί μέχρι τώρα στην Κεφαλονιά και σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα. Έτσι, έρχομαι να προσθέσω αδιάσειστα τεκμηριωμένα και στρωματογραφημένα, ευρήματα, τις δυο τελευταίες λέξεις παρακαλώ να τις σημειώσετε, γιατί ανάλογα ευρήματα τεκμηριωμένα και στρωματογραφημένα, δεν έχει να επιδείξει καμιά ανασκαφή, που φιλοδοξεί, όπου και να’ναι, να λέει ότι έχει σχέση με το μεγάλο θέμα του Οδυσσέα και της Ομηρικής και Μυκηναϊκής Ιθάκης. Εμείς δηλώνουμε αυτά που βρήκαμε και τα τεκμηριώνουμε». Ασφαλώς η ομιλία αυτή θα δημιουργήσει αίσθηση σ’ όλη την Κεφαλονιά αλλά και στα νησιά του Ιονίου, ιδιαίτερα στην Ιθάκη. Και κάτι άλλο: Ο Αντ. Βασιλάκης στην ομιλία του δεν μίλησε για προφύλαξη των αρχαίων που πήραν από το κτίριο του Πόρου. Μάλιστα καυτηρίασε την ενέργεια αυτή. Είπε συγκεκριμένα: Όποιοι διαμαρτύρονται για τις ζώνες προστασίας μάλλον δεν ξέρουν τι σημαίνει να προστατεύουμε τα αρχαία. Σε ποιους απευθύνονταν άραγε; Παρακολουθείστε το βίντεο και θα μάθετε περισσότερα:
πηγη

Κεφαλονιά: Ο βασιλιάς Οδυσσέας δεν είναι μύθος και ο τάφος του...


Ο Βασιλιάς Οδυσσέας ΔΕΝ ήταν Μύθος και ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ είναι ΑΥΤΟΣ (video)

επίσης: σχολιασμοι με  το κρασι και τον Διονυσο



Το κρασί και συνεπαγόμενα η Διονυσιακή λατρεία πολλά προσέφεραν στον Ελληνικό πολιτισμό και στη Κεφαλλονιά ακόμα περισσότερο, μόνο που από τον «Όμηρο» αντιμετωπίστηκαν υπούλως και τεχνιέντως κατά τη λαϊκή ρήση εξυπηρετώντας συμφέροντα της εποχής !
Αιωνίως τα ίδια δηλαδής!!

Έτσι τα Ομηρικά έπη προσπαθούν να συμβιβάσουν ή μάλλον να αποκρύψουν αλήθειες, όπως μπερδεύοντας τον Δία σαν εξουσιαστή της Ιθάκης στους στίχους της Οδύσσειας, πράγμα που φαίνεται καθαρά στο σημείο που ο Οδυσσέας προσπαθεί να πείσει τον Λαέρτη ότι είναι γιός του:
(ω – 342)

… « και μου ‘ταζες κι αμπέλιπενήντα αράδες᾿
κι ούτε που ‘πεφτε μαζί της κάθε αράδας ο τρύγος,
τι είχες μες στο αμπέλι σου λογής λογής σταφύλι,
κάθε χρονιά που ο Δίας θα χάριζε καλή σοδιά ψηλάθε.»…

Τί δουλειά είχε ο Δίας όταν ο Διόνυσος θεός της αμπέλου, γονιμότητας και βλάστησης ήταν αυτός που χάριζε την καλή σοδιά?? Δεν το γνώριζε αυτό ο Όμηρος?? Χα χα.

Γιατί τη λέξη Κεφαλλήνες την αποφεύγει (ο Όμηρος) σαν ο διάβολος το λιβάνι?

Στην Οδύσσεια χρησιμοποιεί τη λέξη στην ραψωδία (ω), εκεί που δεν γίνεται διαφορετικά (ω-378, 355, 429) και μετά άλλες φορές αποκαλεί τους Κεφαλλονίτες Αχαιούς! (ω-426, ω-438, α – 394, α – 400, κλπ.) χα χα.

Για περισσότερα στο, www.portoassos.gr/αντικεφαλλήνας-ο-όμηρος
Αντικεφαλλήνας ο «Όμηρος»? | Ρόκκος Σπύρος
PORTOASSOS.GR
Αντικεφαλλήνας ο «Όμηρος»? | Ρόκκος Σπύρος

Κουά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα

 e-poros11 Μαΐου 2020 - 8:49 π.μ.
Ο Διόνυσος είναι θεός του γλεντιού, γέλια τρελά προκαλεί και διώχνει τις μαύρες έγνοιες. Και στο τραπέζι των θεών, το νέκταρ του αυξάνει τη μακαριότητά τους κι αντλούν οι θνητοί από τη γελαστή του κύλικα τον ύπνο και ξεχνούν τα βάσανά τους”.
Αν δε ετυμολογήσουμε τη λέξη Κεφαλλήνες σαν Κεϊφ-αλ-λήνες πρόκειται για πολίτες «λήνες» που  συμμετείχαν στα Λήναια  την υπέρτατη γιορτή του Διονύσου.
  http://www.portoassos.gr/το-ονομα-τση-κεφαλονιας-μας/

τμηματα  της αναρτησης σου την οποια ανεβασα με υποσυνδεσμο και τους δυο σχολιασμους:
Ενα χρονο μετα την δολοφονια φυσσα -Σεμπτεμβρη αν θυμαμαι καλα ,,ειχα εναν μοναχικο πελατη, ετρωγε ενα μεζεδακι και επινε κρασι , καθε απογευμα! 2η μερα με ειδε πως επειδη τα παιδια μου λογο ηληκιας τα εχανα στο απεναντι μπαρ με υπολογιστες με αρχισε το τροπαριο για  να προσεχω τα παιδια μου γιατι θα τα χασω!! μην μακρυγορω ομως ηταν ο πατερας του Φυσσα, και  πιασαμε την κουβεντα ηταν ,αρχαιολατρης, και επειδη εκλεινε ενας χρονος απο την δολοφονια του γιου του , ειχε ερθει Κεφαλονια να ξεφυγει απο τον πόνο του, Ενω η γυναικα του κοντευε σε αθηνα να σαλταρει! Ο γιος μου ειχε κανει κακες παρεες και εκεινη την ημερα (δολοφονιας) με αφησε λεει και πηγε με τους φιλους του να δει ολυμπιακο, και οι δολοφονει βρηκαν την ευκαιρια να τον μαχαιρωσουν ,, για τα τραγουδια που ελεγε και οχι  στον καυγα που ισχυριστηκαν οτι εγινε!
Ας παμε ομως στα δια ταυτα,, πηγα λεει στον Αγιο,, Καλα δεν το εχετε δει πως εκει  ειναι ο αρχαιος ναος εκει του Διονυσου? Στον ταφο στα Τζαννατα του λεω πηγες! Φυσικα μου λεει Βασιλικος και σιγουρα ειναι του Οδυσσεα, θεωρησα οτι ο ναος που βλεπω στο μοναστηρι του Αγιου επρεπε να ειναι της Αθηνας που την ειχε προστατιδα, αλλα ειναι του Διονυσου,
Οι Κεφαλλονητες το εχετε με τα αμπελια, και σιγουρα θα λατρευανε τον Διονυσο! Περασα μου λεει και απο ιθακη μια βολτα,, και ενω δεν εκετσα και πολυ, το βλεπω οτι η Ιθακη του Οδυσσεα ειναι το νησι σας!Ειπαμε πολλα, τα εχει φιλοσοφισει πολυ τα πραγματα αλλα δεν κρατησα επαφες,,! Ελπιζω καποια στιγμη να ξαναπερασει σαν επισκεπτης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου