ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

ΣΑΣ   ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ  ΜΠΛΟΚ
ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΝΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ,,ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ

Τώρα βέβαια οι απόψεις – απόψεις αλλά τί εμπιστοσύνη να δείξει κανείς στο μαντείο των Δελφών όταν αποδεδειγμένα τσι περισσότερες φορές τα «έπιανε» για να δίνει χρησμούς? Έπειτα εκείνο το "Όμηρος Τηλεμάχου Οδυσσείδης". άμα το –ίδης έγινε –είδης λόγω Οδύσσειας μου θυμίζει τσου Πόντιους! Χα χα χα και θα βρούμε σιγά - σιγά καμιά αγία Αθηνά σου - Πόρου, όπως σου - Μελά. Ιδέες ρίχνω για τσι μελλοντικές κόντρες. Στα σοβαρά τώρα αρχαία πόλη μπορεί να βυθίστηκε στα Κάκαβα ονομασία από το κακάβι μάλλον, μια και οι σκόπελοι παλιά έμοιαζαν με αναποδογυρισμένα κακάβια (καζάνια) αλλά τι συντρέχει να είναι το νησί Δουλίχιο δε βλέπω διαβάζοντας την Οδύσσεια. Χουά χα χα χα χα χα χα. σε Όμηρος Τηλεμάχου Οδυσσείδης

http://pronoikefalonias.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2.html



ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ, ΤΟΥ POROSNEWS, ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ,, ΕΝΑ ΣΥΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΤΗΚΑΝ
PRONOIKEFALONIAS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS

  • Σημείωσε ως : π ρ ο ν α ί ο υ σ α , ‘’εκείνη που κατοικεί εκεί πριν από την ναίωση,’’

    ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΠΡΟΝΑΙΑ ΑΘΗΝΑ

  • Πριν από κάθε συνέχεια, ως υποβοηθητικό της προτεινόμενης ερμηνείας, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι, η Αθηνά Προναία, είναι θεά με θρυλούμενη παρουσία, εμφάνιση, και παροχή βοήθειας, σε κάθε περιστατικό Ηρωϊκής Μύησης.

    Μιας ηρωικής μύησης που πάντα είναι στενά δεμένη με δίδυμους Βράχους.
    Όλοι οι επώνυμοι ήρωες, την στιγμή που βρίσκονται μπροστά σε δυώνυμους βράχους, ακριβώς τότε ευεργετούνται από την Αθηνά.
  •  Αρκεί κάποιος μεταξύ άλλων, ενδεικτικά να θυμηθεί τον Ηρακλή, τον Οδυσσέα, τον Ιάσονα, και μάλιστα στην εγγύτερη σχέση τους, με αναφερόμενες εξωπραγματικές και επώνυμες Πέτρες.
  • Με πέτρες σαν κι αυτήν που μνημονεύεται στον Ομηρικό Ύμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου