ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

ΣΑΣ  ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ
ΣΑΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΠΛΟΚ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΘΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ..... Ο ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝΑπό τη σελίδα facebook Fillitsa Athinais Anapniotou
Στη Θράκη βούταγαν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα και την ίδια την εικόνα του Αγίου για να κοπάσει, σύνδεση με τα αρχαία «πλυντήρια», αλλά και με το χριστιανικό έθιμο των Θεοφανίων.

Όπως γνωρίζουμε, οι αρχαίοι Έλληνες δέχονταν την ιερότητα της θάλασσας και τον καθαρτικό χαρακτήρα του θαλάσσιου νερού, όπως δείχνουν ορισμένα τελετουργικ...ά της αρχαιότητας.
Απόδειξη αυτής της δοξασίας μπορεί ενδεχομένως να θεωρηθεί το γεγονός ότι μερικοί τάφοι, ήδη από την προϊστορική εποχή, καλύπτονταν από ένα στρώμα από θαλάσσιες κροκάλες, ή ότι σε ορισμένες ταφές έχουν βρεθεί απλά κοχύλια, που δεν ήταν ούτε κοσμήματα ούτε σκεύη, αλλά ίσως συμβόλιζαν τη θάλασσα.

Αναζητώντας οι χριστιανοί την αυθεντία που θα στήριζε την ιδεολογία τους στα πρώτα τους βήματα, στράφηκαν στον ορφισμό.

Η χριστιανική θρησκεία βάσισε την θεωρία της στην Αρχαία Ελληνική φιλοσοφία, και τα τελετουργικά της στα Αρχαία Ελληνικά Μυστήρια. Επειδή όμως έπρεπε να αποκόψουν τον Έλληνα και τον τότε πολιτισμένο κόσμο από την φιλοσοφία και το Ολυμπιακό Πάνθεον για προφανείς ιδιοτελείς σκοπούς, οι δημιουργοί της χρησιμοποίησαν εξεζητημένες προπαγανδιστικές τεχνικές με σκοπό να καταφέρουν μεν να πείσουν τον κόσμο ότι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν ειδωλολάτρες, αλλά ταυτόχρονα να ρίξουν στάχτη στα μάτια τους και να μην δουν ότι αντέγραψαν και οικειοποιήθηκαν τά πάντα.

Τα Ηλύσια πεδία μετατρέπονται σε Παράδεισο, Οι προστάτες θεοί γίνονται Άγιοι προστάτες π.χ. ο Ποσειδώνας μετατρέπεται σε Άγιο Νικόλαο, ο Ερμής και η Ίρις σε Αρχαγγέλους, η Λύρα του Απόλλωνα σε Σεραφείμ (Αγγέλους που παίζουν μουσική στον θρόνο του θεού), ο κήπος των Εσπερίδων σε κήπο της Εδέμ, η Κοσμογονία του Ησίοδου γίνεται copy paste απλά αλλάζει όνομα σε Γέννεσις, οι Μάντεις γίνονται Προφήτες, παραδόξως ο Άδης παραμένει Άδης, παρόλο που ο Άδης ανήκει στην αρχαιοΕλληνική Μυθολογία και ήταν Αδερφός του Διός, τα πολλά επίθετα των Ολυμπίων θεών τα οποία αποδίδοντω σε ιδιότητες π.χ,, Μοιραγέτης,,, Κουροτρόφος, Αλεξίκακος, Κάρνειος, Κιθαρωδός, Κουροτρόφος,, Πύθιος, Δήλιος, Πήκτης, Τελέστωρ, Μουσηγέτης, Ζωηφόρος, Φωτοδότης, Ακερσεκόμης, Αειγενέτης, Σιντάλκας, Τοξοβόλος και Φοίβος Απόλλων (350 συνολικά επίθετα), γίνεται Παναγία η Αθηνιώτισσα, Παναγία η Μυρτιδιώτισσα, Παναγία η Χρυσοσκαλίτισσα κτλ.
 
http://vlahatasamis.blogspot.com/ 
 1. Και εμένα το θεό του πολέμου με κάμανε διάολο με κέρατα και με μια ουρά δέκα μέτρα με κεντρί σαλαχιού σα και αυτό που έφαε τον Οδυσσέα!

  Αλλά άμα είχε θρησκευτικό πόλεμο να τα φωτοστέφανα του Αγίου και να προσευχές για να νικήσω… Τα φωτοστέφανα μου τα βάζανε και αηπάνουθε από τα κέρατα, έτσι αρχίσανε και τα κερατώματα του άλλου στεφανιού γιατί μερικοί χριστιανοί και χριστιανές εμπερδευτήκανε.
  Έμαθα ότι στο εφετείο του Αγίου Πέτρου έχουνε αθωωθεί όσοι και όσες επήανε με τέτοια φωτογραφία μου στο δικαστήριο!

  Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα
  Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου